Rådgivning av ledere i Tight-Loose-Tight filosofien

Med økende automatisering av rutineoppgaver må ledere lykkes i å snu de ansatte fra fagansvar til å understøtte digitalisering og modernisering. Essensen er selvstyrte team med en tydelig hensikt hvor effekten er økt motivasjon. Rådgivningen hjelper ledere til å forstå sin nye rolle i en kunde og forretningsorientert IT avdeling.

CoWork tror ledere må bedre ansattes forståelse av retning og hensikt før de slipper opp detaljkontrollen. Uten evne til å angi en tydelig retning vil man oppleve selvorganiserte team som går i ulike retninger og mangler evnen til å samarbeide internt.

Vi har derfor utarbeidet lederfilosofien Tight – Loose – Tight (TLT) for å definere utfordringen til digitallederen.

Tight Loose Tight.png

CoWork hjelper digitalledere med å forme ny visjon eller hensikt, utarbeide ny lederprosess, samt fasilitere team i resultatoppfølging.

CoWork har også etablert prosess for interne kvalitetsrevisjoner for større offentlige virksomheter av team med tanke på kvalitetsledelse.

Publisert av ulvnes

Systemtenker og smidigentusiast hos CoWork, med erfaring fra rådgivning, produktutvikling og konsulentledelse. Master innen scenarielæring og innovasjon med tro på det selvmotiverende mennesket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s